Округли сто у ЦСР Крушевац

  понедељак, 20. мај 2024.

Дана 14.05.2024. год. у Центру за социјални рад у Крушевцу у складу са планом Одељења за процену квалитета стручног рада и супервизију Републичког завода за социјалну заштиту одржан је округли сто на тему  „Организациона култура у центрима за социјални рад“. У раду је учествовало 20 стручних радника ЦСР Крушевац.

Након представљања резултата анализе коју је РЗСЗ спровео током 2023. год. а која се односила на стање и перспективе интерне и екстерне супервизије и дискусије о томе, од стране саветника РЗСЗ презентована је метода оперативног планирања, а након тога је цела група учествовала у примени ове методе у раду на проблему недовољне заштите деце од насиља у породици. Ова тема је изабрана  од стране Одељења за процену стручног рада и супервизију на основу информација добијених од стручних радника кроз процес екстерне супервизије, кроз држање обука, анализу годишњих извештаја центара за социјални рад, као и закључке заштитника грађана да је неопходно овој теми посветити додатну пажњу. Од стране колектива ЦСР Крушевац потврђено је да је тема врло релевантна, одн. да на нивоу целокупног система заштите дете и даље није у довољној мери препознато као жртва насиља у породици.

Учсесници скупа су и усмено и у евалуационим упитницима изразили задовољство добијеним знањем, новим начином размишљања, а договорено је да у наредном периоду сачине акциони план који је заснован на разрађеној анализи проблема и циља презентованом методом.

Супервизијски извештаји

Прикажи све извештаје >>

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови