Округли сто са супервизорима у ЦСР Крагујевац - мај 2024.

  уторак, 28. мај 2024.

Дана 22.05.2024. год. у ЦСР Крагујевац одржан је  екстерни супервизијски састанак / округли сто у складу са програмом рада РЗСЗ за 2024. год. који предвиђа одржавање 16 екстерних супервизија у форми округлих столова на тему “Организациона култура у ЦСР”

У ЦСР Крагујевац у раду округлог стола учестовало је 17 стручних радника  који су ангажовани у различитим службама и на различитим позицијама у центру за социјални рад. Примењене методе су: презентација, дискусија, техника “Дрво проблема и дрво циљева” за израду нацрта оперативног плана. Најпре су учесницима представљени резултати анализе процеса супервизије у ЦСР и екстерне супервизије коју реализује РЗСЗ са центрима за социјални рад. Након тога је презентована техника “Дрво проблема И дрво циљева” са којом се до тада учесници скупа нису сусретали. Техника је након тога примењена на проблем недовољне заштите деце од насиља у породици. Као основне узроке група је издвојила: недовољну сензибилност сарадничких институција за ову тему, недовољан број стручних радника и недостатак услуга и ресурса.

Од стране учесника скупа препозната је тежња Завода ка унапређењу социјалне заштите и услова рада у центрима за социјални рад  а на основу чињенице да су саветници Завода иницирали директан рад са колективом (не само са супервизорима) као и на основу изабране теме. Колектив сматра да директор и руководиоци пре свега треба да примењују дату технику у циљу унапређења услова и резултата рада,  али је закључено и да је учешће непосредних извршилаца посла неопходно у смислу потпуног и објективног сагледавања проблема као и могућих решења.

Супервизијски извештаји

Прикажи све извештаје >>

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови