Округли сто са супервизорима из Централне Србије - јун 2024.

  понедељак, 10. јун 2024.

У Републичком заводу за социјалну заштиту  05. јуна  2024. године одржан је супервизијски састанак са супервизорима из центара за социјални рад Централне Србије: Брус, Врњачка Бања, Александровац, Ћићевац и Варварин, Велика Плана, Свилајнац.

Супервизијско питање које је обрађено на састанку супервизора било је:  Да ли је потребно да се ради на промени одлуке која је већ донета од стране корисника  пошто стручни тим осећа да нема довољно аргумената да прекине процес заштите који је у току, узимајући у обзир све ризике и  личност мал. младе особе.

Закључак

У процени и заштити  најбољих интереса мал. младе особе и доношењу одлуке о прекиду породичног смештаја и повратку младе особе у породицу оца који је покренуо поступак за враћање родитељског права потребно је уважити:

  • Мишљење младе особе и њену перспективу осамостаљивања
  • Сагледати незадовољене потребе мал. и њене снаге
  • Уважити ризике који су препознати
  • Урадити План за породицу и дете који ће се ослањати на снаге мал., снаге оца и ресурсе у широј породици и социјалној средини у правцу осамостаљивања младе особе
  • Користити стратегије придруживања, подршке, разумевања, похвале, емпатије за младу особу и оца и интервенције психо-едукативне о осећањима која нису обрађена након губитка мајке и недовољних контаката са оцем

Супервизијски извештаји

Прикажи све извештаје >>

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови