Екстерна супервизија за ЦСР из Западне Србије 1- мај 2024.

  понедељак, 20. мај 2024.

Дана 15.05.2024. год. је, у складу са Програмом рада РЗСЗ за 2024. годину, у Центру за социјални рад Ужице, одржан екстерни супервизијски састанак (округли сто). Овим Програмом је планирано одржавање супервизијских састанака са стручним радницима у 16 великих центара за социјални рад (имају већи број стручних радника). Назив реализованог округлог стола је “Организациона култура у ЦСР”.

На округлом столу је учествовало 12 стручних радника и директорка Центра за социјални рад. Према дневном реду округлог стола, учесницима су најпре представљени резултати анализе „Актуелно стање и перспективе супервизије у центрима за социјални рад“. Потом се радило на изради нацрта оперативног плана методом „Дрво проблема и дрво циљева“, а проблем на којем се радило је неадекватна заштита деце жртава породичног насиља.

Учесници скупа су били веома задовољни тиме што су их представници Републичког завода СЗ посетили у њиховој средини. Изразили су жељу да оваквих сусрета буде више, тј. да се организују чешће. Као посебну корист од оваквог начина рада, присутни стручни радници су навели конкретизацију циљева у заштити корисника, препознавање узрока проблема, као и последица до којих ти узроци доводе, што ће им бити од велике помоћи приликом рада на другим проблемима с којима се срећу у раду.

Супервизијски извештаји

Прикажи све извештаје >>

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови